עדכון המסע – 29/12/19 – השלב השני במסע הסתיים!!

וואו! לא האמנתי שאגיע עד לפה, אבל הנה אני כאן, יחד אתכם, חוגג את סיום השלב השני במסע, שהכיל את הספרים שלא קראתי (או שרציתי לקרוא שוב כי לא זכרתי טוב) בעידן הרביעי של קרין, שנקרא גם עידן הייאוש. רוב הספרים המוקדמים של רומח הדרקון נכתבו בעידן הזה, ולכן לפעמים היו חצי אפויים ובעקבות זה, הייאוש, אכן, היה גבוה. אבל התמדתי הלאה, כדי לסיים את הפרויקט השאפתני הזה, ובאופן מפתיע, אפילו שהיה מספר רב יותר של ספרים, 33 מול 28 בשלב הראשון, סיימתי אותו כמעט במחצית הזמן מהראשון, בעקבות גילוי טכנולוגי מדהים, שאותו אשתף עם סיום קריאת כל הספרים, אבל עכשיו אנחנו נכנסים לשלב הקשה ביותר, העידן החמישי. אכתוב על העידן לקראת סוף הפוסט הזה, וקודם כל נדבר קצת על העידן הרביעי.

הסטטיסטיקות המתבקשות, כמובן. זה השלב במסע שבו קראתי את מרבית הספרים עוד לפני שהתחלתי את המסע, והוא הכיל את ספרי הליבה של הרשומות והאגדות. בסך הכול בעידן הרביעי יש 53 ספרים ואני קראתי מחדש ונתתי ביקורות עבור 33 ספרים, כך שבסך הכול, סרקתי 62% מתוך העידן הרביעי. אם נוריד גם את ספרי הליבה, מדובר ב-11 ספרים, כך שלמעשה, הייתה סריקה של 80% מהספרים. מה לא צירפתי? הסדרה החשובה ביותר אולי היא "מגני הקסם", שאנסה לכתוב עליה סריקה חיצונית במסגרת הספרים החיצוניים, שתתרחש לאחר שאסיים את כל המסע ואוכל לתת באמת סקירה של כל הספרים (כולל ספרי הליבה), כדי שהאתר הזה יהיה מקום עליה לרגל למי שאי פעם רצה לקרוא על קרין.

ציונים. הציון הממוצע של כל הספרים שסרקתי הוא 7.5 מתוך 10, שמציב את העידן הרביעי כנחמד פלוס, אבל הדבר שאותי יותר הדהים מכל הוא שהספרים היו ממש טובים או ממש גרועים עם מעט באמצע ולכן הציון הזה. בין הספרים הטובים, אציין לטובה את לורד טודי, שקיבל את הציון 10, היחידי בינתיים בסקירות שלי, שהיה השלמות בהתגלמותו והראה איך כותבים ספר של רומח הדרקון, על-ידי ג'ף גראב, אחד מהיהלומים של צוות TSR. כמו כן, אציין לטובה את סדרת מלחמת הכאוס שסרקתי כאן ממש לא מזמן, ובמיוחד את הספר המלך הבובה, שהיה כמעט מושלם, אבל נקטע לי מהר מדי וקיבל את הציון 9.5, ואכן הוא קלאסיקה בהתהוות. ספר נוסף שהיה טוב היה הספר הראשון שקראתי במסע, השורדים, על חבורת גמדים שמנסה למצוא דרך לברוח מהחורבן הגדול והיה ספר מעולה שקיבל ציון 9, אבל השאיר עלי רושם חזק מאוד. ואי אפשר לספר על הטוב מבלי קצת לציין את הרע (והרע מאוד). בעוד שלא היו סדרות ממש נוראות כמו הלוחמים בשלב הקודם, היו עדיין רסיסים של זלזול. הספר הגרוע ביותר של הסבב הזה, ללא ספק, היה אפלה ואור, שהיה זלזול נוראי ואחד הספרים הגרועים ביותר ברומח. ספר נוסף זוועתי היה גמדי המחילות, שהיה משעמם ברמות ומטופש ברמות אחרות עם עלילה שלא מתקדמת לשום מקום וכשהיא מתקדמת, אתה חושב שגמד מחילות כתב את הספר. הספר השלישי שמגיע למקום המפוקפק הוא האביר גיילן, שהיה המשך לספר נהדר ואכזב מאוד.

הסדרות שהכי הפתיעו אותי לטובה היו שישיית המפגשים, שרק השתפרו עם השנים וממש ספרים נחמדים לקריאה, במיוחד הראשונים, וסדרת מלחמת הכאוס שהייתה תענוג אחר תענוג. סדרה טובה נוספת היא סדן הזמן, הסדרה האחרונה שנכתבה לפני שרומח הדרקון הסתיים ונתנה דווקא אקורד געגוע לכך שסוף כל סוף מעריצים כותבים את רומח הדרקון ולא כפופים לשטויות של TSR. לעומת זאת, סדרת ההקדמות התגלתה כביב שופכין שאין לו תקנה בחלק הראשון שלו, אבל משתפר ככל שמתקדמים בספרים. סדרת הגיבורים 2 הייתה נוראית ביותר ללא ספר אחד נורמלי והסדרה הרעה ביותר הייתה סדרת המרושעים, על אף שלורד טודי הייתה נקודת האור קטנה, ארבעת הספרים הראשונים היו פשוט זוועה צרופה.

רומח הדרקון הוא אוסף של סופרים, עורכים וסיפורים שמנסים למכור כמה שיותר ספרים בכמה שפחות מאמץ וזה ניכר לגמרי בשלב הזה במסע. נראה גם שעד שנת 1990, TSR לא ידעה בדיוק מה לעשות עם העולם. עד אז, כתבו מה שנראה, ואנשים קנו, כי זה רומח הדרקון. אני זוכר את עצמי באותן השנים, מחפש בטירוף ספרים של TSR בחנויות המחשבים (כן, שם אפשר היה לקנות אותם, במיוחד בבאג, תשאלו את ההורים), ולא משנה אם זה היה רומח הדרקון או ממלכות נשכחות. בשנת 1990 התחיל שינוי משמעותי עם בואו של ג'יימס לאודר שהתחיל לעשות סדר, הוסיף עוד כמה עולמות ובעצם הפך את המבוכים ודרקונים המודרני למה שאנחנו מכירים. העריכה ההדוקה מאוד של פט מקגיליגן, שגרמה לסופרים לשנוא אותו, כי הוא תפס אותם קצר מאוד, הפכה את הספרים לטובים מאוד, וברגע שהוא עבר לפרויקטים אחרים, הכתיבה הדרדרה שוב. אבל היו ניצוצות, ואפילו טובים מאוד. לקראת מלחמת הכאוס, שנכתבו כ-15 שנה לאחר הספרים המקוריים, נראה ש-Wizards, שכבר שלטו ב-TSR, הקפידו על האיכות של המוצרים שלהם. אמנם היו בעיות, במיוחד בתחילת העידן החמישי, אבל נראה שיש מבוגר אחראי.

וזהו, החלק השני הסתיים ועכשיו עוברים לחלק השלישי והאחרון, והוא הקשה מביניהם וגם הארוך. כמה ארוך? בעוד שהראשון היה 28 והשני 33, עכשיו מדובר ב-57 ספרים, שזה כמעט כמו שני השלבים הראשונים ביחד. למה פתאום כל-כך ארוך? ובכן, המטרה שלי היא לתת את הסקירה הכי טובה שיש לעידן החמישי ולכן אני עובר על כל הספרים שיש שם, כולל מלחמת הנשמות וכל שאר הספרים שכבר קראתי על מנת שנוכל לתת פרידה ראויה לרומח הדרקון וככל הנראה אסיים את המסע בחגיגות 10 שנים לסיום רומח הדרקון.

אז מה הולך להיות עכשיו. קודם כל, מכיוון שלהרבה אנשים אין את הידיעה איך התחיל כל העידן החמישי, אלא פשוט קיבלו לפרצוף את מלחמת הנשמות, אני הולך לעשות קריאה אינטראקטיבית ב-realtime. זה אומר שאני הולך לקחת כל פרק בסדרת הראשונה של העידן החמישי, דרקוני העידן החדש, ולתת לה סיכום בלייב, בדיוק כשאני מסיים לקרוא אותו. מכיוון שבפייסבוק, הפלטפורמה לא הכי טובה לזה, אני עושה את זה בפרופיל שלי בטוויטר, ולכן, כל מי שרוצה להשתתף בקריאה המשותפת של דרקוני העידן החדש, מוזמן להירשם לטוויטר

@zafrirgr

או לבדוק את ההאשטג #דרקוני_עידן_חדש ושם אני מתחיל ב-1.1 את הקריאה. אז הצטרפו אליי.

שוב, תודה לכל מי שנמצא אתי בשנה המדהימה הזאת ונתחיל שנה חדשה ועידן חדש!

כתיבת תגובה