נשמות אחיות – שישיית המפגשים 1 – ההתחלה

סוף כל סוף, אחרי קצת יותר משלושים ספרים, הגענו אל הספר הראשון שלמעשה מתחיל את סאגת מלחמת הרומח. אם עד עתה, עסקנו באירועים חשובים בעולם, הפעם אנחנו מתחילים להתמקד בדמויות החשובות ובאירועים החשובים שיובילו למלחמת הרומח. הספר הראשון שעושה זאת מתחיל בשנת 249 לאחר החורבן, השנה שבה נולד תנת'אלאס חצי אלף. זהו גם הספר הראשון בשישיית המפגשים, המתארת את האופן שבו חברי חבורת הרומח נפגשו זה עם זה וכיצד הם התגבשו והפכו להיות החבורה שכולנו מכירים ואוהבים.

הדמויות הראשונות בהן אנחנו נתקלים הן המבוגרות ביותר בחבורה, תניס חצי אלף וחלמיש כור-אש. חלמיש כור-אש מוזמן על-ידי סולוסטרן קאנאן, דובר השמש, כדי לבצע עבודות תכשיטים למענו, וכך נרקמת ידידות מוזרה בין האלף לבין גמד הגבעות הנודד. במהלך ביקוריו של חלמיש, הוא מתוודע לחצי האלף הצעיר והרטנן שחי בחצר המלוכה, תניס חצי-אלף, בנה הממזר של אלנסה קאנאן, גיסתו המתה של סולוסטרן. חלמיש הרטנן לא פחות ממנו, מוצא נפש אחות בחצי האלף והם יצטרכו להוכיח יחדיו את ידידותם, כאשר רוצח מסתורי משתולל בקואלינוסט ומאיים על חייהם.

כפי שכתבתי בעבר, ואני אמשיך לכתוב אותו בכל מקום, קשה מאוד מאוד לכתוב ספר שבו העלילה ידועה מראש, ויש צורך לעניין את הקורא. באופן הזה, לסדרה הזאת נרתמו שלושה אנשים שהיו חוד החנית של TSR באותם הימים, שהיו אחראים לתור הזהב שאליו הגיעו הסדרות רומח הדרקון, הממלכות הנשכחות, רייבנלופט והשמש השחורה בין השנים 1990-1993. מרי קירקהוף, האחראית לספרי TSR, שעוד נדבר עליה הרבה בזמן הקרוב, ג'יימס לאודר שהיה העורך הראשי, ופט מקגיליגן, העורך הספרותי, שהיה בעל עט חדה ולשון חדה עוד יותר. שלושת הענקים הללו טיפלו בכל ספר בכבוד הראוי לו וגם דאגו לכך שיהיה קשר רצוף בין מחלקת המשחקים לבין מחלקת הספרים וכי כל ספר יהיה ראוי לקריאה. העבודה שלהם ניכרת היטב בספר הזה. הדבר החשוב בספר הזה הוא הידיעה שיש לקדם סופרים חדשים, אבל לא לזרוק אותם ישר למים.

לכן, את הספר הזה כתבו שני סופרים שהתחילו את דרכם ב-TSR, מארק אנתוני ואלן פורת. מארק אנתוני יהפוך להיות סופר מוכר מאוד ברייבנלופט ובממלכות נשכחות, ואלן פורת תמשיך עוד לכתוב ברומח הדרקון. השילוב בין שניהם נותן ייחודיות מעניינת. סגנון הכתיבה הזורם של מארק אנתוני ניכר וגם פיתוח הדמויות של אלן פורת. הספר נהנה מהטוב משני העולמות. למרות זאת, עדיין, נראה שבמחצית הספר, יש שינוי מספר התבגרות של תניס הוא הופך להיות ספר מתח ומסתורין של תעלומות רצח וקנוניות וזה קצת פוגע ברצף, אבל הספר עדיין מרתק והדבר החשוב ביותר הוא שהסופרים פועלים בשטח המוגבל שלהם בצורה המיטבית ביותר ומוסיפה מידע שלא היה קיים קודם ומוסיף ומרחיב את העולם בצורה הטובה ביותר.

הדאגה הראשונית שלי לגבי הספר הזה הוא שמכיוון שמדובר בתניס צעיר, כך גם הספר ינסה להתאים את עצמו לקהל צעיר יותר, ונראה כי זה לא המצב. הספר מתאים לכל הגילאים והוא קריא ביותר. אני נותן לספר את הציון 8.5 מתוך 10 בסולם צפריר. כל סדרת שישיית המפגשים יצאו בעברית זמן לא רב לאחר שיצאו באנגלית והספר הזה אף נערך מחדש ויצא בהוצאת אופוס, כך שיש אפשרות עוד למצוא אותו. בעוד שהגיבורים מתחילים להתגבש, כך בקצוות אחרים של העולם, רשעים ונבלים מתחילים להתקבץ מהצד השני של המתרס ונאספים אף הם. אני אדון על הראשון מביניהם בפוסט הבא.

6 Comments

  1. תודה גרוסמן, באמת מסקרן כמי שעוקב אחרי כל הפוסטים שלך. ממש עושה חשק לחזור לתקופה הזאת של החבורה. כרגע אני במרתון של שער המוות. והאלף האפל ומשם אחזור שלישיית המפגשים.

    אהבתי

  2. סיימתי את הספר (המתורגם) כרגע. בעיניי ההתחלה של הספר צולעת והייתי צריך להתאמץ כדי לעבור את החלק הראשון. בהמשך הסיפור משתפר ודי אהבתי את זה שהספר השתנה בסגנונו למתח ומסתורין. מה שבעיניי קצת הורס זה הסוף החד. אני פחות אוהב את זה שבונים מתח לאורך הסיפור ואז הכל מסתיים בדף האחרון. בסך הכל אהבתי ויאללה, לספר הבא!

    אהבתי

  3. אני חושב שזה הספר היחיד (מהמתורגמים) שלא הצלחתי לסיים. ככל הנראה אפילו לא הגעתי לחלק השני המותח יותר. יכול להיות ששווה לחזור אליו.

    אהבתי

כתיבת תגובה